Biserna Nostalgija

Krstarenja Jadranskim Morem

BISERNA NOSTALGIJA

Na Vaš lanac uspomena nanižite bisere južnog Jadrana, poput neizostavnog Dubrovnika, kupanja u Mljetskim jezerima. Nastavite niz na Zlatnom ratu i zatvorite ga Dubrovnikom.

Nanižite prve bisere Vašeg lanca uspomena dolaskom u Dubrovnik, jedan od najatraktivnijih gradova Sredozemlja, središte savremenih kulturnih i turističkih zbivanja, jedinstvene političke i kulturne istorije. Uživajte u «Biseru Jadrana». Nakon ugodne plovidbe opustite se u istraživanju nacionalnog parka Mljet, ne izostavljajući priliku da obiđete dva jezera i ostrvce Sv. Marije, te istražite istorijske priče o brodolomu slavnog Odiseja. Između dva najviša vrha ostvra Hvara, Sv. Nikole i Huma, smjestila se Jelsa, bogata kulturno-istorijskim spomenicima. Opustite se na plaži Zlatni Rat ili uz pogled na vrhove Biokova iz Makarske. Uživajte u brojnim malim restoranima, barovima ili lokalima u kojima ćete vidjeti samo domaće stanovništvo. U popodnevnim satima 5. dan po dolasku u Makarsku, će se organizovati izlet u Split. Istraživajući gradić Korčulu, otkriti ćete i sami veliku sličnost rasporeda ulica sa ulicama grada Dubrovnika. Kao što Dubrovnik ima svoje brojne poznate istorijske ličnosti tako i Korčula ima svog moreplovca Marka Pola. Ponesite biserne uspomene s ovog putovanja ili kupite suvenir od Bračkog kamena od kojeg je građena i Bijela kuća.

Preuzmite detaljnu ponudu ovdje!

Rezerviši Sada

ITINERER

Dan 1 Aerodrom Dubrovnik - Luka Dubrovnik

Transfer od aerodroma Dubrovnik do Luke Dubrovnik kako bi se prijavili. Avanturu započinjemo Vašim dolaskom u Dubrovnik tokom dana, jedan od najatraktivnijih gradova Sredozemlja, središte savremenih kulturnih i turističkih zbivanja, jedinstvene političke i kulturne istorije. Naša posada, na čelu s kapetanom broda, zaželjet će Vam toplu dobrodošlicu. Večera će biti služena na brodu.
Noćenje u Dubrovniku.

Dan 2 Dubrovnik

Nakon doručka uživajte u istraživanju Dubrovnika - Bisera Jadrana. Ručak na brodu i slobodno vrijeme za razgledanje ili uživanje na nekoj od plaža.
Noćenje u Dubrovniku.

Dan 3 Dubrovnik - Pomena (Ostrvo Mljet)

Nakon doručka, ujutro isplovljavamo na kraće krstarenje prema Pomeni, skrivenoj luci na prelijepom ostrvu Mljetu. Ručak će biti služen na brodu. Mljet je za mnoge jedan od ostrva izgubljenih na pučini do kojeg je i u stvarnosti teško doći. Ne dozvolite da krajolik, koji se spominje u pričama o Odiseju, svetom Pavlu, benediktincima i sredozemnoj medvjedici i za Vas ostane neotkriven. To je ostrvo prekriveno stablima borova u čijem srcu se nalazi jedinstveni nacionalni park. Ukoliko želite, možete posjetiti dva jezera smještena u samome parku.
Noćenje u Pomeni.
*Barbeque večera uz doplatu na brodu

Cijena ulaznice u Nacionalni park nije uračunata u cijenu krstarenja (cca 15 € po osobi).

Dan 4 Pomena - Jelsa (Ostrvo Hvar)

U jutarnjim satima idemo prema ostrvu Hvaru. Ovo preljepo ostrvo se nalazi između ostrva Brača i Korčule. Položaj Hvara u centru Jadranske plovidbene rute je kroz istoriju obilježio ovo ostrvo kao važno središte trgovine. Nakon ručka otkrijte grad Jelsu i samo ostrvo.
Noćenje u Jelsi.

Dan 5 Hvar - Makarska

Nakon isplovljavanja iz Hvara, plovit ćemo u smjeru hvarskog kanala pored najpoznatije i jedne od najljepših plaža na Jadranu – Zlatni rat, prirodni fenomen na južnoj strani ostrva Brač podno najvišeg vrha svih jadranskih ostrva, Vidova Gora 780m n.m. Ručak na brodu. U popodnevnim satima isplovljavamo prema Makarskoj. Uživajte u pogledu prema Biokovu, prekrasnim vrhovima (do 1762m, Sv. Jure) koji Makarskoj Rivieri daju posebnost u odnosu na ostale turističke destinacije na Jadranu. U popodnevnim satima 5. dan po dolasku u Makarsku, će se organizovati izlet u Split. Navečer se možete prepustite ritmovima zabave u samom centru mjesta.
Noćenje u Makarskoj.

Dan 6 Makarska - Korčula

Nakon doručka isplovljavamo u smjeru Pelješca i dalje za Korčulu, istoimeni grad na ostrvu Korčula poznatom kao rodno mjesto slavnog pomorca – Marka Pola. Unutar odbrambenih zidina, crveni krovovi neizmjerno podsjećaju na Dubrovnik. Upoznajte se sa vjekovnim radom majstora svog zanata (klesara), koji su u urbanistički vrlo urednom planu, pretvorili arhitektonske planove u djelo. Ručak na brodu.
Noćenje u Korčuli.

Dan 7 Korčula - Slano

Današnji dan iskoristićemo za plovidbu pored najvećeg poluostrva u Dalmaciji, Pelješac, poznat po svojim padinama koje su dale imena najboljim hrvatskim crnim vinima sorte plavac mali, Postup i Dingač, zaustavljanje u Trsteniku. Mljetskim kanalom dalje uplovićemo u arhipelag elafitskih ostrva (14 većih i manjih ostrva). Pauza za ručak i kupanje. U kasnim popodnevnim satima dolazak u Slano.
Noćenje u Slanom.
*Elegant večera uz doplatu na brodu

Dan 8 Slano - Dubrovnik

Nakon doručka polazak iz Slanog za sve klijente s jutarnjim letom. Potom brod plovi iz Slanog, prolazi ispod kolosalnih zidina Starog Grada te pokraj magičnog ostrva Lokruma prema luci Gruž za ostale individualne polaske.
Srećan put!

BRODOVI

Želite ponudu odmah? Kontaktirajte Nas