Krstarenja Jadranom

Ostrva Jadranskog mora

BISERNA NOSTALGIJA

Na Vaš lanac uspomena nanižite bisere južnog Jadrana, poput neizostavnog Dubrovnika, kupanja u Mljetskim jezerima. Nastavite niz na Zlatnom ratu i zatvorite ga Dubrovnikom.

Nanižite prve bisere Vašeg lanca uspomena dolaskom u Dubrovnik, jedan od najatraktivnijih gradova Sredozemlja, središte savremenih kulturnih i turističkih zbivanja, jedinstvene političke i kulturne istorije. Uživajte u "Bisernoj nostalgiji". Nakon ugodne plovidbe opustite se u istraživanju nacionalnog parka Mljet, ne izostavljajući priliku da obiđete dva jezera i ostrvce Sv. Marije, te istražite istorijske priče o brodolomu slavnog Odiseja. Između dva najviša vrha ostvra Hvara, Sv. Nikole i Huma, smjestila se Jelsa, bogata kulturno-istorijskim spomenicima. Opustite se na plaži Zlatni Rat ili uz pogled na vrhove Biokova iz Makarske. Uživajte u brojnim malim restoranima, barovima ili lokalima u kojima ćete vidjeti samo domaće stanovništvo. Istraživajući gradić Korčulu, otkriti ćete i sami veliku sličnost rasporeda ulica sa ulicama grada Dubrovnika. Kao što Dubrovnik ima svoje brojne poznate istorijske ličnosti tako i Korčula ima svog moreplovca Marka Pola. Ponesite biserne uspomene s ovog putovanja ili kupite suvenir od Bračkog kamena od kojeg je građena i Bijela kuća.

Saznajte Više

ITINERER

Dan 1 Aerodrom Dubrovnik - Luka Dubrovnik

Avanturu započinjemo Vašim dolaskom u Dubrovnik tokom dana, jedan od najatraktivnijih gradova Sredozemlja, središte savremenih kulturnih i turističkih zbivanja, jedinstvene političke i kulturne istorije. Uživajte u "Biseru Jadrana". Naša posada, na čelu s kapetanom broda, zaželjet će Vam toplu dobrodošlicu. Večera će biti služena na brodu.
Noćenje u Dubrovniku.

Dan 2 Dubrovnik

Nakon doručka uživajte u istraživanju Dubrovnika - Bisera Jadrana. Ručak na brodu i slobodno vrijeme za razgledanje ili uživanje na nekoj od plaža.
Noćenje u Dubrovniku.

Dan 3 Dubrovnik - Pomena (Ostrvo Mljet)

Nakon doručka, ujutro isplovljavamo na kraće krstarenje prema Pomeni, skrivenoj luci na prelijepom ostrvu Mljetu. Ručak će biti služen na brodu. Mljet je za mnoge jedan od ostrva izgubljenih na pučini do kojeg je i u stvarnosti teško doći. Ne dozvolite da krajolik, koji se spominje u pričama o Odiseju, svetom Pavlu, benediktincima i sredozemnoj medvjedici i za Vas ostane neotkriven. To je ostrvo prekriveno stablima borova u čijem srcu se nalazi jedinstveni nacionalni park. Ukoliko želite, možete posjetiti dva jezera smještena u samome parku.
Noćenje u Pomeni.
*Barbeque večera uz doplatu na brodu

Cijena ulaznice u Nacionalni park nije uračunata u cijenu krstarenja.

Dan 4 Pomena (Ostrvo Mljet) - Jelsa (Ostrvo Hvar) - Bol (Ostrvo Brač)

U jutarnjim satima idemo prema ostrvu Hvaru. Ovo preljepo ostrvo se nalazi između ostrva Brača i Korčule. Položaj Hvara u centru Jadranske plovidbene rute je kroz istoriju obilježio ovo ostrvo kao važno središte trgovine. Nakon ručka otkrijte grad Jelsu i samo ostrvo. Nakon slobodnog vremena na Hvaru, polazimo prema ostrvu Brač i poznatom mjestu Bolu, gdje ćemo prenoćiti.
Noćenje u Bolu.

Dan 5 Bol (Ostrvo Brač) - Split

Nakon jutarnjeg kupanja na najpoznatijoj hrvatskoj plaži, Zlatni Rat, prirodnom fenomenu u obliku roga koji se nalazi na južnom dijelu ostrva Brač, ispod najvišeg vrha svih jadranskih ostrva, Vidova Gora 780m n.v., krenut ćemo prema prolazu Splitska vrata. Nakon ručka na brodu stižemo u Split gdje ćete imati slobodno vrijeme za istraživanje grada.
Noćenje u Splitu.

Dan 6 Split - Korčula (Ostrvo Korčula)

U jutarnjim satima idemo prema Korčuli, istoimeni grad na ostrvu Korčula poznatom kao rodno mjesto slavnog pomorca – Marka Pola. Unutar odbrambenih zidina, crveni krovovi neizmjerno podsjećaju na Dubrovnik. Upoznajte se sa vjekovnim radom majstora svog zanata (klesara), koji su u urbanistički vrlo urednom planu, pretvorili arhitektonske planove u djelo. Ručak na brodu.
Noćenje u Korčuli.

Dan 7 Korčula (Ostrvo Korčula) - Slano

Današnji dan iskoristićemo za plovidbu pored najvećeg poluostrva u Dalmaciji, Pelješac, poznat po svojim padinama koje su dale imena najboljim hrvatskim crnim vinima sorte Plavac mali, Postup i Dingač. Zaustavljanje u Trsteniku. Mljetskim kanalom dalje uplovićemo u arhipelag elafitskih ostrva (14 većih i manjih ostrva). Pauza za ručak i kupanje. U kasnim popodnevnim satima dolazak u Slano.
Noćenje u Slanom.
*Elegant večera uz doplatu na brodu

Dan 8 Slano - Dubrovnik

Nakon doručka polazak iz Slanog za sve klijente s jutarnjim letom. Potom brod plovi iz Slanog do Dubrovnika za polaske ostalih gostiju.
Srećan put!

BROD MALI ANTE

Podijeli:

OSTRVA I GRADOVI SREDNJE DALMACIJE

Krstarenje je idealna prilika za susret s ljepotama srednje Dalmacije i njene južne regije. Neka Vas ritam valova povede u istorijske gradove Split, Hvar, Korčulu, kao i najznačajniji od svih, grad Dubrovnik, te na obale ostrva Mljet.

Po dolasku u Split, provedite dan u najatraktivnijem gradu na hrvatskoj obali. Uživajte u ritmovima noćne muzike u turističkim mjestima i odmorite se u mirnim netaknutim lukama u koje će Vas kapetan i posada odvesti. Uživajte u pogledu na planinu Biokovo i njene veličanstvene vrhove (Sv. Jure 1762 m nadmorske visine) zbog kojih se Makarska rivijera razlikuje od ostalih turističkih destinacija na Jadranu. Posjetite Korčulu, grad na istoimenom ostrvu, poznatom kao rodno mjesto poznatog istraživača mora, Marka Pola. Odjedrite lagano prema ostrvu Mljet i otkrijte krajolik koji nastanjuju priče o Odiseju, sv. Pavlu, benediktincima i sredozemnoj medvjedici. Ostrvo prekriveno borovom šumom skriva jedinstven nacionalni park. Kupanje i sunčanje na najsunčanijem hrvatskom ostrvu, razgledavanje katedrala, samostana i pozorišta, šetnja kamenim popločanim ulicama, zabava u brojnim barovima i klubovima kao što je Carpe Diem, ispuniće sva Vaša očekivanja.

Saznajte Više

ITINERER

Dan 1 Split

Vaša avantura započinje u Splitu, drugom najvećem gradu u Hrvatskoj i najvećem na jadranskoj obali. Kapetan i posada srdačno će Vas dočekati. Večera se poslužuje na brodu.
Noćenje u Splitu.

Dan 2 Split - Hvar (Ostrvo Hvar)

U jutarnjim satima plovimo prema ostrvu Hvar. Uživajte u vožnji po prekrasnoj hrvatskoj obali i ostrvima. Ručak se poslužuje na brodu. Slobodno poslijepodne za upoznavanje jednog od najpopularnijih ostrva u Hrvatskoj.
Noćenje u Hvaru.

Imajte na umu da je DRUGOG DANA moguće isplovljavanje do 17:00 sati nakon toga brod će biti usidren u uvali Hvara do 21:00 sati, kada će brod biti usidren u luci.

Dan 3 Hvar (Ostrvo Hvar) - Pomena (Ostrvo Mljet)

U ranim jutarnjim satima plovimo do Pomene, skrivene luke na idiličnom ostrvu Mljet. Ručak se poslužuje na brodu. Mljet je mnogim ljudima ostrvo izgubljeno na moru do kojeg se ne može lako doći. Nemojte propustiti priče o Odiseju, sv. Pavlu, benediktincima i sredozemnoj medvjedici. U srcu ostrva prekrivenog borovom šumom nalazi se nacionalni park, veličanstven fenomen s dva jezera u središtu.
Noćenje u Pomeni.
*Barbeque večera uz doplatu na brodu

Ulaz u Nacionalni park Mljet nije uključen u cijenu krstarenja.

Dan 4 Pomena (Ostrvo Mljet) - Dubrovnik

U jutarnjim satima krećemo prema Dubrovniku, jednom od najatraktivnijih gradova Mediterana, središtu savremenih, kulturnih i turističkih događanja s jedinstvenom političkom i kulturnom istorijom. Ručak se poslužuje na brodu. Provedite slobodno poslijepodne u Dubrovniku istražujući ovaj veličanstveni grad.
Noćenje u Dubrovniku.

Dan 5 Dubrovnik - Korčula (Ostrvo Korčula)

Nakon odlaska iz Dubrovnika krećemo dalje prema Korčuli, gradu na istoimenom ostrvu, najpoznatijem kao rodno mjesto poznatog istraživača Marka Pola. Unutar tvrđave i odbrambenih zidina, crveni krovovi podsjećaju na grad Dubrovnik. Upoznajte viševjekovna djela klesara čija su arhitektonska čuda stvorila vrlo uredan urbanistički plan. Ručak na brodu.
Noćenje u Korčuli.

Dan 6 Korčula (Ostrvo Korčula) - Bol (Ostrvo Brač)

U jutarnjim satima krstarimo prema ostrvu Brač, poznatom po najljepšoj plaži Jadrana - Zlatnom ratu, prirodnom fenomenu u obliku roga na južnom dijelu ostrva ispod najvišeg vrha svih jadranskih ostrva, Vidova Gora na 780m n.v.. Ručak na brodu.
Noćenje u Bolu.

Dan 7 Bol (Ostrvo Brač) - Split

Danas plovimo nazad u Split gdje ćemo prenoćiti. Uživajte u istraživanju ovog popularnog grada zadnju noć. Ručak se poslužuje na brodu.
Noćenje u Splitu.
*Elegant večera uz doplatu na brodu

Dan 8 Split

Nakon doručka, iskrcavanje s broda.
Srećan put!

BROD OTAC NIKOLA

Podijeli:
Želite ponudu odmah? Kontaktirajte Nas